PROJECT: Residential Property
LOCATION: Perth, Australia

Australian residential building industry specialists Weststyle call this a “reinterpretation of the humble beach shack,” but we suspect that this is due more to location than design. A well-deserved winner of Western Australia’s Innovation in Housing Project of the Year, the home consists of two individual buildings, one for living and the other for sleeping, linked by a 15 metre gallery and magnificent central courtyard.

The living house is an open space with expansive glazing overlooking Perth’s famous Norfolk Pines. It has a high, angular, floating roof form, with timber lined ceilings complimented by the use of bronze glazing to reduce glare and provide a softer light. The sleeping house is wrapped in an amazing bronze external screen, intended to create privacy whilst permitting ventilation and a soft filtered light through the concealed windows.

The pallet of materials used throughout is minimal: off white concrete, travertine, limestone, natural oak timbers, bronze metalwork and soft white, matt painted timber lining combine to produce a gentle, natural, coastal palette. Really, who wouldn’t want to live here?

Pin It on Pinterest

Share This
Click Here
The new Fall WoodBook is available! Get your free print or digital copy now.  ORDER
close
open